אם בעבר, תורת התאמת סוג המנה לסוג היין הסתכמה בשילוב בין יין לבן לדגים, ובין יין אדום לבשר, הרי שהיום, עם ההתפתחות הבלתי נגמרת של העולם הקולינרי, יש צורך לבחון מחדש את כישורי הייננות שלנו.
בעוד שמאכלי עדות שונים מתערבבים זה בזה, רכיבים ותבלינים שונים מעצימים את טעמי המנות המוכרות לכדי משהו חדש, וגם תחום היינות מתפתח במקביל, הרי שהתאמת היין לסוג האוכל הופכת למאתגרת ומורכבת מאי פעם.
הדגשת טעמים בעזרת סוג היין
הכלל החשוב ביותר הוא- עוצמת היין צריכה להשתלב בצורה האופטימלית ביותר עם המנה המוגשת. איננו מחפשים יין שיהיה דומיננטי מדי ויטשטש את טעם המנה, ובאותו אופן בו אנו לא רוצים מנה שתעלים או תייתר את טעם היין. מה שאנו כן מחפשים הוא הרמוניה- יין עוצמתי שידגיש מנה מתובלת היטב, יין עדין שינעים מנות קלילות. על היין לרענן את החייך לקראת כל נגיסה, כאילו הייתה הראשונה.
הנה כמה הצעות ליינות שיתמכו וידגישו את טעמי המנות שלכם.
לאילו מנות מתאים יין לבן?
- מנות ראשונות קלילות
- סלטים
- גבינות רכות וקלילות
- דגים בתיבול מתוק
- דגים ברוטב חריף דומיננטי
- דגים נאים
- דג מעושן
- פירות ים
- פיצות שונות
- פסטות ברוטב מבוסס שמנת
- מנות מתובלות (לרוב אוכל מזרח אסיאתי: תאילנדי, סיני, הודי… משתלב נהדר עם קארי או חלב קוקוס)
- עוף מבושל או צלוי
לאילו מנות מתאים יין אדום?
- דג מטוגן
- דג בגריל
- פסטות ברוטב מבוסס עגבניות או פסטו
- ריזוטו
- ממולאים
- ירקות בגריל או ירקות מבושלים (מנת תוספת למנה העיקרית)
- בשרים אדומים
- עוף ברביקיו
ומה עם יין מבעבע?
יין מבעבע הוא לדעת רבים היין המושלם, שמתאים לכל סוג של ארוחה או מנה. התסיסה שלו והחמיצות הטבעית משאירים את החייך רענן ונקי לקראת הנגיסה הבאה, הטעמים העדינים משתלבים בצורה טובה כמעט עם כל סוג של מנה מכל מטבח בינלאומי, אחוז האלכוהול הנמוך יחסית ליינות אחרים אינו מכביד על הסועד, ובקיצור- אם יש ספק- זהו היין עבורכם!
יינות מבעבעים מתאימים במיוחד למנות כמו סושי, גבינות רכות, דגים בשרניים, שרימפס או סרטנים (ובכללי מתאים מאד לשלל פירות ים). יין תוסס מתאים גם לכל סוגי הפטה, וכן למנות המכילות בשר עגל ועוד.