אם יש משהו שעובד טוב לאורך שנים בעולם הקולינרי הישראלי, אלו מסעדות איטלקיות. ללא ספק חלו שינויים במטבח האיטלקי עם הזמן, אבל האוכל תמיד נשאר מדהים ומנחם במיוחד. מסעדות איטלקיות כבשו את כל העולם ויש לכך סיבה מוצדקת בהחלט, אבל אותנו מעניינות המסעדות שנוכל למצוא כאן, קרוב לבית. תוכלו למצוא מסעדות איטלקיות בכל רחבי המדינה, כאלו שנאמנות למסורת וכאלו ששוברות ... Read More »
מאמרים
טרנד חם! סדנאות בישול לקבוצות
סדנאות בישול הפכו בשנים האחרונות לטרנד חם. אנשים הולכים בקבוצות לערב חווייתי של סדנת בישול, ארגונים לוקחים את צוות העובדים לימי גיבוש בסדנת בישול ואפילו באירועים פרטיים הרבה פעמים סדנת בישול יכולה להיות פעילות נהדרת עם ערך מוסף לאורחים. המון סדנאות מוצעות ע”י אנשי מקצוע ושפים בנושאים שונים מעולם הבישול. הנה כמה רעיונות- סדנאות בשר לאוהבי הבשרים, קיימות סדנאות ... Read More »
דברים שחשוב לדעת על תזונה נכונה זמן ההריון
לא מעט נשים מוצאות את עצמן בזמן הריון, בין אם בבית, במסעדות בחוץ או בזמן העבודה, מחפשות את הארוחה המזינה ביותר. בסרטון הבא מספר טיפים לתזונה נכונה בזמן הריון מתוך התכנית “מחלקת נשים” עם ד”ר רונית אלמוג. מידע נוסף על תזונה נכונה בזמן הריון באתר גודיז בהריון כיף להתפנק, צפי ב שמיכת פיקה שתעשה לך נעים במיוחד! Read More »
התאמת סוג היין למנה- לא מה שחשבתם!
אם בעבר, תורת התאמת סוג המנה לסוג היין הסתכמה בשילוב בין יין לבן לדגים, ובין יין אדום לבשר, הרי שהיום, עם ההתפתחות הבלתי נגמרת של העולם הקולינרי, יש צורך לבחון מחדש את כישורי הייננות שלנו. בעוד שמאכלי עדות שונים מתערבבים זה בזה, רכיבים ותבלינים שונים מעצימים את טעמי המנות המוכרות לכדי משהו חדש, וגם תחום היינות מתפתח במקביל, הרי שהתאמת ... Read More »
השחור החדש כבר כאן: ניר גלילי מסונול בשת”פ עם קפה מולינרי
מחזור שוק הקפה ישראלי מגלגל 4.5 מליארד שקל בשנה. ולחשוב שתקופת שתיית הקפה הטחון נמשכה עשור וחצי, שבממוצע ליום קופי לאברס שותים מינימום שתי כוסות קפה ליום. אנשי מילואים וחיילים סדירים לא יכולים להתחיל את היום בלי לגימה של קפה שחור. אבל כמו בעולם היין, כך גם בקפה – החך הישראלי הפך ליותר מעודן לאורך השנים. מאות בתי הקפה נפתחו בשנים האחרונות משווקים ... Read More »
מסעדות בשרים מומלצות
אמנם בני אדם רבים עברו לתזונה טבעונית או צמחונית ובהתאם הוציאו את הבשר מהתפריט שלהם בזמן האחרון, ובכל זאת ניתן למצוא ברחבי הארץ שפע מסעדות בשרים ולא מעט סועדים המתענגים על סטייקים עסיסיים, קבבים, נתחי קצבים, המבורגרים ושאר מנות בשריות. למעשה, מסעדות הבשרים בישראל זוכות להצלחה מרשימה במיוחד כשבוחנים את נתוני צריכת הבשר בארץ: אם בארגנטינה, למשל, צורכים כ- 54 ... Read More »
זכיינות בתי קפה ומסעדות
בישראל פועלים אלפי בתי קפה ומסעדות, ומדי שבוע נפתחים עוד ועוד בתי עסק שכאלה. זהו אחד הענפים בעלי רמות הסיכון הגבוהות ביותר, ועל כן רבים מבין העסקים הנפתחים בו עושים זאת בשיטת הזכיינות, שמצמצמת את הסיכון (אם כי יש לה, באופן טבעי, גם חסרונות). על פי אומדנים של אנשי מקצוע בתחום, 2 מכל 3 בתי קפה בארץ שייכים לרשתות גדולות ... Read More »
מר וגברת לי, אסיאתית בלב תל אביב
מסעדת מר וגברת לי, היא מסעדת הקונספט החדשה של השף שאול בן אדרת. המסעדה ממוקמת ברחוב ניסים אלוני, בתל אביב, בקרבת מסעדת התרנגול הכחול, ששייכת גם היא לשף אדרת. בדומה לשף אדרת, גם המסעדה החדשה שלו צבעונית, ססגונית ותוססת, אשר מתיימרת, ואפילו מצליחה להביא את המזרח הרחוק ללב תל אביב. מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי מורכבת מחלק חיצוני ומחלק פנימי, ... Read More »
מסעדות טבעוניות מומלצות
טבעונות היא אורח חיים תובעני, ובכל זאת יותר ויותר בני אדם בוחרים בו ומוציאים מהתפריט שלהם את הבשר, הביצים, מוצרי החלב, הדבש ובאופן כללי כל מוצר שמקורו מן החי. בישראל זכתה התנועה הטבעונית לזריקת מרץ משמעותית בשנת 2010 בזכות סרטו של גארי יורופסקי (ובפרט לאחר שתורגם לעברית), אם כי כבר בשנת 2006 נפתחה בתל אביב מסעדת בודהה בורגרס שעד מהרה ... Read More »
בתי קפה כשרים בירושלים
ירושלים היא לא רק העיר המאוכלסת ביותר בארץ (מעל 800,000 איש) ובעלת שטח השיפוט הגדול ביותר, והיא לא רק משופעת באתרים בעלי חשיבות היסטורית, תרבותית ודתית, ולא רק מתאפיינת באדריכלות מרתקת ובקסם הרב שהיא מהלכת על כל העולים אליה לרגל – אלא היא גם עיר בעלת תרבות קולינארית מפותחת להפליא ובפרט מציעה שלל בתי קפה כשרים מלבבים במיוחד. הסיבות לפופולאריות ... Read More »